vrijdag 18 januari 2013

Ziekenhouse

 
 
In mijn leven heb ik al aardig wat artsen gezien. Artsen zijn er in verschillende soorten. Wanneer ik ze in 2 groepen zou delen, heb je de "mensartsen" en de "Dokter House-artsen".
De "mensartsen" zijn de artsen die niet alleen naar je probleem luisteren, maar ook luisteren naar alles wat daarbij komt kijken. Naar je angsten, onrust, hoop. Mijn eigen longarts is hier een goed voorbeeld van. Ze zal altijd vragen hoe het echt met je gaat en vraagt niet alleen naar de feitjes.
Dan heb je ook nog de "Dokter House-arts". Dit zijn de artsen die alleen maar geïnteresseerd zijn in het oplossen van het probleem en daar net zoals de "mensarts" alles voor doen, maar vergeten dat er ook nog een persoon achter de patiënt zit. Ik ben gek op de Dr. House van tv. Heerlijk hoe die man alles doet wat verboden is, met een arrogantie waar je u tegen zegt, op de meest botte manier die er bestaat. Toch heb ik liever te maken met de "mensarts". Ik had het geluk dat ik die gisteren eentje trof!
 
Mijn buik besloot gisteren om mij weer eens enorm in de weg te zitten. De pijn die ik had herkende ik van een eerdere keer. Toen bleek ik een darmverstopping te hebben en ik hoorde de stem van mijn arts in mijn hoofd roepen: "Laura, met deze klachten moet je meteen aan de bel trekken, niet te lang wachten". Gehoorzaam als ik ben, besloot ik de huisartsenpost te bellen en ik mocht meteen langskomen. Daar trof ik de eerste arts van de avond, gelukkig een echte "mens-arts". Hij bekeek mijn buik en zag en hoorde in het eerste opzicht niets vreemds. Hij wilde mij naar huis sturen met extra laxeermiddel. Kijkend naar mijn gezicht (ik moet nogal bang hebben gekeken) besloot hij toch een internist te raadplegen. Ik werd doorgesluisd naar de Eerste Hulp. Na bloedprikken en een buikfoto kwam arts nummer 2 van die avond. Gelukkig weer een "mensarts". Na mijn verhaal te hebben gehoord en de uitslagen en de röntgenfoto te hebben bekeken kon zij er ook niets anders van maken dan dat het meeviel. Er was alleen een beetje ontlasting te zien op de foto. Ik kreeg de tip om meer laxeermiddel te gebruiken en paracetamol tegen de pijn. Ik was er niet echt gerust op, maar er zat voor die nacht niets anders op.
We zijn nu bijna een dag verder en ik moet zeggen dat ik me, met het verhogen van het laxeermiddel, wel iets beter voel. De pijn is in ieder geval minder! Toch kon ik het niet laten om mijn eigen arts in Rotterdam nog even een mailtje te sturen. Na wat bellen kreeg ik haar aan de telefoon en we hebben besloten dat, wanneer de pijn wegblijft, ik het met het laxeermiddel mag proberen. Maar wordt de pijn erger, dan moet ik alsnog naar Rotterdam komen. Ze benadrukte niet nog extra met : "dan moet je echt meteen aan de bel trekken!"
Ze gaf aan dat ze de verstopping van een cf-er namelijk lastiger te herkennen is op een foto voor iemand die niet veel met cf-ers te maken heeft, dus dan moet er echt een arts van het cf-team naar kijken.
 
Dus, fingers crossed dat het inderdaad zo opgelost is en dat ik niet alsnog naar Rotterdam moet komen!!!
 
 
 

5 opmerkingen:

 1. He Laura,

  Wat rot dat je buik weer vervelend doet. Gelukkig leek het mee te vallen, hopelijk is dat inderdaad zo!
  Maar wat apart dat jij naar huisartsenpost gaat/mag, van HH mag ik dit namelijk Absoluut niet. Ik mag alleen naar het Haga komen, omdat een 'willekeurige' arts veel te weinig weet van een cf-verstopping(en evt gevolgen) en dit niet zal herkennen. En ook omdat ze vanuit het Haga altijd contact kunnen opnemen met HH, wat een arts op een huisartsenpost niet kan (tenzij hij aan het werk is natuurlijk).
  Sterkte met je buik en hopelijk niet alsnog naar Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marcia, geen idee of het moch. Mijn arts zei nu ook dat ze daar er te weinig vanaf weten en dat ik naar Rotterdam moet komen. Dus dat ga ik volgende x meteen doen :-)

   Verwijderen
 2. Ahhh ok! Ja ik dacht; misschien verschillen artsen daar heel erg in, maar wat haar betreft toch ook liever zkh dus:) Ja ik ben ook één keer naar huisartsenpost gegaan en toen was hij 'not amused'. Ze hebben toen ook niet het goede probleem vastgesteld en ben toen naar huis gestuurd. Dus sindsdien rechtsstreeks naar het zkh. Fijn dat het beter gaat, hopelijk komt het ook niet meer terug..!
  Proost op een goed weekend zonder pijn!!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat balen meid. Hopelijk gaat het snel beter met de laxeermiddelen! Fingers crossed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe gaat het vandaag met je buik? Hopelijk is het nu letterlijk en figuurlijk opgelost!

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen