woensdag 16 januari 2013

Weet wat je eet ?!

Ik wil bewuster omgaan met wat ik eet. Deze zin hoorde ik regelmatig bij mensen die wilden afvallen, daarom is het misschien gek om deze zin uit mijn mond te horen. Nee lezers, ik ben zeker NIET van plan om af te gaan vallen! Verre van dat zelfs! Ik wil juist nog wat aankomen en daarna op gewicht blijven, iets wat met mijn cf-spijsvertering moeilijker is dan dat het lijkt. Het is ook niet mijn bedoeling om vetten en koolhydraten etc. zoveel mogelijk uit mijn leven te bannen, maar wel om bewuster te kijken naar de soort vetten en koolhydraten die ik binnenkrijg. Dit blijkt nog een hele opgave te zijn.

Ik worstel me de laatste dagen door etiketten heen om er zo achter te komen in welke calorierijke producten de meeste onverzadigde vetten en natuurlijke suikers zitten. Ook google werd door mij lastiggevallen met zoektermen als : "gezond aankomen", "onverzadigde vetten" en "natuurlijke suikers".  Al snel kwam ik er achter dat er veel sites zijn over "gezond eten en afvallen" en dat er maar bar weinig sites zijn over "gezond eten en aankomen".  Logisch natuurlijk, maar wel lichtelijk frustrerend.
 

 Daarnaast heb ik ook de hulp ingeroepen van mijn facebook vrienden. Ik heb mijn vraag op facebook gezet en de reacties stroomden binnen! Super fijn!! Zo kwam ik alweer een heel stuk verder.

Even voor de goede orde, het is zeker niet dat ik al de 'slechte suikers en vetten' mijn leven uit wil gooien! Af en toe zijn de producten waar ze inzitten gewoon lekker! Maar met bewustere keuzes maken is niets mis dacht ik zo!

Ik houd jullie op de hoogte van mijn bevindingen ;) Tot de volgende blog!

PS: ik heb ook mijn diƫtiste een mail gestuurd met mijn vraag. Ik ben benieuwd!

1 opmerking:

  1. Altijd goed inderdaad! Puik plan, kuis kapsel. Veel succes ermee :)

    BeantwoordenVerwijderen